+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

V soboto 19. marca 2016 je v dvorani gimnazije Bežigrad potekalo Državno prvenstvo gluhih v košarki. Ekipa dijakov ZGNL, se je udeležila po sedmin letih neudeležbe in dobila velik aplavz, da so se tokratnega državnega prvenstva udeležili. Naša ekipa je bila najštevilčnejša kar dokazuje da v prihodnosti imamo potencial graditi in osvežiti slovensko gluho košarkarsko reprezentanco.

EKIPA ZGNL 2016
Slika (od leve proti desni zgoraj):
Bojan Mord (pomočnik trenerja ZGNL), Samo Dolanc (študent), Lazar Tanasijević (ZGNL), Lovro Levar (ZGNL), Eldion Vojvoda (SPSŠB Ljubljana), Borut Brezovec (ZGNL), Peter Potočnik Hönigsman (trener ZGNL).

(od leve proti desni spodaj):
Elvis Bajramović (ZGNL), Živko Tešić (ZGNL), Jan Kep (ZGNL), Matija Jurkovič (ZGNL), Aledin Redžić (ZGNL), Lukas Mord (ŠKG).

Ekipa dijakov ZGNL je bila v skupini A, kjer so bili ekipe MDGN Slovenske Konjice (kasnejši prvaki DP) in ekipa DGN Severne Primorske (kasnejši podprvaki DP) v zelo težki skupini.

Veseli smo da smo kljub mladosti razlikah v letih v uvodnih četrtinah še znali držati stik z izkušenimi ekipami, nam pove, da so naši dijaki res dali vse od sebe.

Kot pravi rek Važno je sodelovati, ne zmagati.

Kočni vrstni red:
1. mesto MDGN Slovenske Konjice
2. mesto DGN Severne Primorske
3. mesto Mestno društvo gluhih Ljubljana
4. mesto MDGN Velenje
5. mesto Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana

Naslov državnih prvakov med gluhimi v košarki je osvojila ekipa Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, kar jim ekipa ZGNL iskreno čestita.

Prva tekmaTrener ZGNL-ja Peter P. H. v akciji

 

Dostopnost