+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

V četrtek, 12. 10., smo se iz Ljubljane odpeljali proti Kostanjevici na Krki (kraj, kateremu pravijo tudi slovenske Benetke), kjer smo se sprehodili med mogočnimi skulpturami Forme Vive (ena najprepoznavnejših likovnih zbirk Galerije Božidarja Jakca). Tam smo si ogledali različne kipe in se udeležili delavnic.

Razdelili smo se v skupine. Prva skupina je šla na ogled Forme Vive. Ogled je bil voden, poslušali smo vodičko in reševali učne liste ter ogledovali kipe. Druga skupina je imela kiparsko delavnico, kjer so izdelovali izdelke iz gline. Po premoru in malici sta se skupini zamenjali. Prva skupina je šla v grafično delavnico, kjer so delali s suho iglo. Ostali pa so odšli na ogled Forme Vive.

Ko smo končali, smo šli nazaj na avtobus in se odpeljali do Kostanjeviške jame. Jamo smo si ogledali, gospod, ki nas je pričakal, pa nam je povedal nekaj zanimivosti o jami: kako je nastala, kdo živi v jami, nekaj o zgodovini jame (leta 1937 so narasle vode predrle sedanji vhod in takrat se je jama dobesedno sama odprla) …

Po ogledu jame smo se peljali še na otok, kjer smo imeli odmor za kosilo.

S prijetnimi vtisi smo se vrnili v Ljubljano.

Klarisa Bevc, 3. b

 

 

Dostopnost