+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

V nedeljo, 4. 11. 2018, smo se zgodaj zjutraj dijaki in profesorji zbrali na letališču. Ob 7. uri zjutraj smo imeli let do Dunaja, kjer smo prestopili na letalo za Vilno. Prvi dan je bil zaradi vožnje naporen, zato smo po nastanitvi v dijaškem domu odšli na pico in potem počivali.

V ponedeljek smo se zjutraj zbrali v šoli, kjer smo pri praktičnem pouku. Litvanski profesorji so nam predstavili programe, ki jih imajo na njihovi šoli (slikopleskarstvo, zidarstvo, elektrotehniko in mizarstvo). Na šoli je približno 300 dijakov. Cel delovni teden smo v mizarski delavnici naredili veliko. Prvotno smo izdelovali okraske za trgovinico Zebra gre na Luno, potem pa smo dijaki po skupinah naredili vsak svoj projekt. Narisali smo skice in nato začeli izdelovati izdelke. Prva skupina izdeluje stojalo za nože, druga stojalo za lesene deske, na tretjem projektu pa dela Živko, ki bo izdelal stol, ki se lahko spremeni v lestev. Na praksi uživamo, vsi radi delamo in smo zelo skoncentrirani.

V popoldanskem času smo si ogledali nekaj mestnih znamenitosti. Spoznali smo stari del mesta s katedralo in si ogledali Muzej denarja. Obiskali smo tudi Gimnazijo za gluhe, kjer so nam predstavili šolo in smo spoznali nekaj njihovih dijakov.

Do vikenda je čas hitro minil … V soboto smo se z vlakom odpeljali v drugo največje mesto Kaunas, kjer smo si ogledali mestno jedro z znamenitostmi.

Ta teden je bil odličen in pričakujem, da bo drug teden še boljši.

Zapisal Nik Zupančič

Dostopnost