+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si
  • Omogočanje storitev, ki so podprte s strani Microsofta in jih uporabljamo v okviru pouka ter uporaba teh podatkov v okviru izobraževalnega procesa ter vodenja in upravljanja šole, vključno z uporabo e-storitev in e-vsebin (Microsoft Teams, Microsoft Office, OneNote, OneDrive…) ter komuniciranja z uporabo IKT. Seznam storitev je dostopen TUKAJ.
  • Omogočanje uporabe storitev spletnih učilnic ZGNL  in sodelovanja pri E-izobraževalnih procesih, ki potekajo na omenjenem strežniku in njemu podrejenih strežniških sistemih.
  • Omogočanje storitev, ki so podprte s strani Arnesa in jih uporabljamo v okviru pouka ter uporaba teh podatkov v okviru izobraževalnega procesa ter vodenja in upravljanja šole, vključno z uporabo e-storitev in e-vsebin ter komuniciranja z uporabo IKT. Najbolj uporabljene so Arnes splet in brezžično omrežje Eduroam. Seznam storitev je dostopen TUKAJ.

Osebne podatke obdelujemo v elektronski obliki (imeniku uporabnikov) z namenom dodelitve E-identitet. Nekatere obdelave potekajo na strežnikih Microsofta, ki upravljavcu zagotavlja storitve v okviru pogodbe št. 7302575 o uporabi storitev Campus 3, podatke pa obdeluje zgolj z namenom zagotavljanja storitev. Prav tako nekatere obdelave potekajo na strežnikih Arnesa, ki upravljavcu zagotavlja storitve v okviru Sporazuma o članstvu v omrežju ARNES in tudi ti podatki se obdelujejo zgolj z namenom zagotavljanja storitev. Pri uporabi storitev se noben osebni podatek iz imenika ne posreduje storitvam brez vednosti (in pristanka) uporabnika.

Upravljavec zagotavlja, da bodo Vaši osebni podatki predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali oz. v kolikor soglasje prekličete, upravljavec ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo. Poleg tega imate pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«).

Dostop z uporabniškim imenom in geslom velja dokler ima dijak status dijaka. Za dijake, ki so zaključili šolanje je dostop omogočen do 30. septembra po zaključku tekočega šolskega leta. Podatki se lahko obdelujejo do končanja šolanja oz. dokler je to potrebno za zagotavljanje storitve.

Če menite, da obdelava osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo tudi pri Informacijskemu pooblaščencu.

Upravljavec se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta.

Dostopnost