+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

V okviru zdravstvene enote ZGNL strokovni delavci izvajajo individualno surdopedagoško – logopedsko, specialnopedagoško, psihološko, klinično psihološko, klinično logopedsko dejavnost, delovno terapijo in fizioterapijo in otorinolaringološko dejavnost za otroke, mladostnike in odrasle ter psihiatrično dejavnost za otroke in mladostnike.

Za izvajanje zdravstvenih ambulantnih storitev pri različnih strokovnih profilih v našem Zavodu se je potrebno osebno naročiti.

Do sedaj so bili vaši mladostniki že morda ambulantno vodeni v različnih institucijah. Če ambulantne obravnave vaš mladostnik v času srednje šole še vedno potrebuje in jih želite nadaljevati v naši zdravstveni enoti na ZGNL, morate za posamezni strokovni profil pridobiti:

  • Veljavni delovni nalog / E – napotnico (starši pridobite pri izbranem otrokovem zdravniku) in zdravstveno kartico.
  • Delovni nalog / E – napotnico prinesete na okence sprejemne ambulante (medicinske sestre) v novem delu zavoda (vhod v ZE) ali pošljete po navadni pošti na: ZGN Ljubljana – zdravstvena enota, Vojkova cesta 74, 1000 Ljubljana.
  • Z naše strani boste dobili termin 1. pregleda za vašega otroka, katerega se boste skupaj z njim udeležili.
  • Glede na epidemiološko situacijo je vstop v naše prostore obvezen z zaščitno masko, na vstopni točki se vam izmeri temperatura in se vas povpraša o vašem in otrokovem zdravstvenem stanju.
  • Za morebitne nadaljnje obravnave se boste dogovarjali s terapevtom, ki bo obravnaval vašega otroka in tudi v dogovoru z njim prihajali na obravnave.

Starše tistih otrok, ki so že ambulantno vodeni pri nas in ste v dogovoru, da se obravnave nadaljujejo pri vašem otroku, vas bo terapevt poklical in se z vami dogovoril za nadaljnje termine.

Za individualno obravnavo pri surdopedagogu – logopedu, kliničnem logopedu, specialnem pedagogu, psihologu, delovnem terapevtu in fizioterapevtu sta potrebna veljavni delovni nalog in zdravstvena kartica.

Za specialistični pregled pri otorinolaringologu, pedopsihiatru in kliničnem psihologu sta potrebni veljavna E- napotnica in zdravstvena kartica.

Za informacije smo dosegljivi na telefon: 01/58 00 536 in el. naslov: ambulanta@zgnl.si in 01/58 00 539 (vodja ZE) in el. naslov: sabina.seme@zgnl.si

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo uspešen začetek šolskega leta!

 

Vodja ZE, Sabina Seme

Dostopnost