+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Interdisciplinarna/medpredmetna ekskurzija ”Po poteh Celjanov”

Letos se bomo v okviru interdisciplinarnosti oz. povezovanja več predmetov podali v knežje mesto Celje, ki je ob mnogih naravnih, kulturnih in zgodovinskih zakladih tudi rojstni kraj številnih znanih Slovencev. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in skušali ujeti utrip vsakdana. Obiskali bomo Muzej novejše zgodovine Celje, na koncu pa v Tehnoparku Celje, največjem parku znanosti, inovativnosti in tehnologije, preverili, ali je res vse mogoče.

Ekskurzija bo zasnovana tako, da se bodo vsebine z različnih učnih področij med seboj prepletale in dopolnjevale, za kar bomo v okviru medpredmetnega povezovanja poskrbeli učitelji. Izpeljali bomo različne delavnice, predavanja, igre … Pri organizaciji sodelujejo tudi dijaki. Vmes bo seveda tudi čas za druženje in zabavo.

Dijaki, ki se bodo dogodka udeležili, so bili posebej izbrani s strani učiteljev, in sicer zaradi posebnih dosežkov pri uspehu, vzornega vedenja, lepega in spoštljivega odnosa do šole, profesorjev in sošolcev. Ekskurzija je namenjena učenju v drugačni, malce bolj neformalni obliki.

Na pot se bomo podali v sredo, 3. aprila 2024, ob 8. uri. Strošek, ki zajema prevoz in vstopnino, znaša približno 20 evrov. Malice in kosila na ta dan ne bo, bomo pa poskrbeli za manjši prigrizek. Povratek v Ljubljano bo v popoldanskih urah (okoli 17.00).

Aktiva učiteljev družboslovja in jezikov in tolmačev

Dostopnost