+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Tudi letos smo za kraj medsebojnega spoznavanja dijakov prvih letnikov izbrali Koroško. Pot je bila sicer dolga in vmes smo potrebovali postanek, a sama odmaknjena lokacija doma CŠOD Ajda nas prisili, da smo bolj drug z drugim. In prav to je namen spoznavnega tabora dijakov prvih letnikov.

Pripravljalci tabora smo želeli, da se dijaki spoznajo med seboj na igriv, sproščen način in ne le za šolskimi klopmi v razredu.  Zato je bilo na taboru veliko časa za športne aktivnosti, najbolj zagnani so tekli do avstrijske meje že ob 6. zjutraj, malo manj zagnani pa so dan pričeli s telovadbo ob 7.30. Čez dan smo se preizkušali na plezalni steni in ugotovili, da je veliko nadarjenih za ta šport. Tudi pri lokostrelstvu smo se merili drug z drugim pa v nogometu in košarki ter badmintonu. 

Časa za kramljanje s sošolci in razredniki ter drugimi delavci šole je bilo tudi na izletih, kjer smo spoznavali okolico doma CŠOD: bližnji potok, kraj Libeliče s kostnico, ogromno črno kuhinjo in zgodovinsko učilnico, kjer so nagajivi učenci morali klečati na koruzi ali pa so jih dobili po rokah.

 

Navdušeni smo bili tudi nad različnimi socialnimi igrami, pa nad večernim kvizom Male sive celice. Uživali smo tudi v kratkem tečaju slovenskega znakovnega jezika, kjer smo iskali prevode svojih imen.  

lib

Dostopnost