+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Spoštovani starši

Verjetno ste v zadnjem času spremljali poročanje medijev glede napovedane splošne stavke izobraževalk in izobraževalcev, vključenih v Sindikat vzgoje in izobraževanja (SVIZ).

Sporočamo vam, da smo stavko za sredo, 14. februarja 2018, podprli tudi zaposleni v naši srednji šoli in domu in s tem izrazili nestrinjanje z vladnim vrednotenjem vzgojno-izobraževalnega dela. 

Z odločitvijo za stavko smo sprejeli tudi sklep, da bosta srednja šola ZGNL in dom Frana Grma na dan stavke zaprta.

Predvideno je, da dijaki in dijakinje, ki med tednom prebivajo v domu, gredo v torek 13.2. po končanem pouku domov in se vrnejo v šolo/dom v četrtek zjutraj 15.2. ter nadaljujejo s poukom po urniku.

Zavedamo se, spoštovani starši, da vam bomo morda s tem, ko si boste za ta dan morali priskrbeti varstvo za svojega mladostnika kje drugje, povzročili nevšečnosti. Za to se vam že vnaprej opravičujemo in vas hkrati prosimo, da našo odločitev sprejmete z razumevanjem in podporo. Stavka nikakor ni uperjena proti vam ali vašim mladostnikom, temveč je skrajno sredstvo, ki ga uporabljamo, da bi Vlada RS prenehala zniževati sredstva za javno izobraževanje in bi zagotovila, da bo le-to tudi v prihodnje ohranjalo in še povečevalo svojo kakovost, pomen in ugled.

Spoštovani starši, v kolikor bi slučajno prišlo do ustreznega dogovora med vlado in sindikati in bo stavka odpovedana, vas bomo pravočasno obvestili. Tokrat pa vas le še ponovno prosimo za razumevanje in se vam zahvaljujemo, da si boste za sredo, 14. 2. 2018, drugje uredili varstvo vašega mladostnika/mladostnikov.

Vabljeni, da si preberete tudi nagovor Glavnega stavkovnega odbora SVIZ-a.

Stavkovni odbor ZGNL

Dostopnost