+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Dijaška skupnost je že nekaj časa želela, da se organizira tečaj potapljanja v našem zavodu. Sicer  predsednik dijaške skupnosti, ni spomladi prodrl, da bi izpeljali tečaj, ker je bilo veliko šolskih obveznosti, tako, da smo se lotili v jeseni. Tudi instruktorji potapljanja člani D.P.D. Bled (Janez,Meta in Ivan) so se  lažje posvetili nam in nas naučili potapljati po mednarodni potapljaški šoli Cmas. V bazenu v Radovljici smo prvo izvedli poizkus s prostim potapljanjem in ABC opremo, da smo ugotovili kako delujejo   sluh na organizem pri tečajnikih.  Po dogovoru med društvom in dijaško skupnostjo  zavoda ter vodstvom zavoda smo pristopili k tečaju. Vaje so se izvajale v bazenu v Radovljici, teoretični del pa v razredu v ZGNL Ljubljana. Teoretični izpit pred komisijo je bil v klubskih prostorih D.P.D. Bled in naslednji dan praktične vaje na morju v Fiesi, ter popoldne potop na 8-9 metrov.

Izpit so opravili na dan gluhih 14. november 2015  dijaki  Matija Jurkovič. Marko Primožič in Urh Brvar ter učitelji Peter Potočnik,Honigsman, Aleš Zavrl, ter Matjaž Grižon nekdanji dijak in  Borut Mislej. Čestitke!

Kaj to pomeni? Prvič so gluhi  v Sloveniji naredili izpit v znanjih potapljanja in pridobili mednarodno licenco CMAS za potapljanje.  Lahko se potapljajo  v morjih ali jezerih in to v potapljaških  centrih pod vodstvom (dva potapljača). Istočasno so postali člani Slovenske potapljaške zveze in imajo vse pravice in ugodnosti v D.P.D. Bled tudi v prihodnjem letu.

Zahvala  vodstvu  zavoda ZGNL za materialno in moralno pomoč  pri izvedbi tečaja.

Varen potop!

Lovro Legat

20151112_17513620151114_114135 20151114_144825

Več slik najdete tukaj!

Dostopnost